Het eredivisieseizoen 2017 - 2018

Eredivisie 2017-2018
Alle voetballiefhebbers zijn natuurlijk op de hoogte van de eredivisie. De eredivisie is de hoogst haalbare competitie voor het Nederlandse mannenvoetbal. De winnaar van de eredivisie krijgt dus de titel van landskampioen, wat natuurlijk een ontzettend goede prestatie is. De eredivisie bestaat al sinds 1956, dus al meer dan 60 jaar. Dat enorme succes is aan een aantal dingen te danken. Allereerst is het natuurlijk een manier om de beste voetbalclub van Nederland te vinden. Als de eredivisie er niet zou zijn, zou dat wel op een andere manier gedaan worden. Ten tweede valt het onder de KNVB, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Dat is het hoogste orgaan voor voetbal in Nederland.

 

Seizoen 2017-2018
Ook komend seizoen wordt er weer gevoetbald in de eredivisie om de titel landskampioen. Al sinds de oprichting in 1956 doen er 18 clubs mee aan de eredivisie. Deze clubs zijn de beste clubs in andere competities. De 18 clubs die in het seizoen 2017-2018 meedoen, zijn Feyenoord, Ajax, PSV, FC Utrecht, Vitesse, AZ, FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen, Heracles, ADO Den Haag, Excelsior, Willem II, PEC Zwolle, Sparta, NEC, Roda JC en Go Ahead Eagles. Deze clubs komen uit heel het land, dus heel Nederland is vertegenwoordigd in de eredivisie. Dat maakt dat het zo’n geliefd evenement is.

 

Speelschema
De eredivisie begint traditiegetrouw in augustus. In mei is de competitie afgelopen en wordt de winnaar gehuldigd. In januari is er een winterstop. De eerste wedstrijd van het komende seizoen wordt gespeeld op 11 augustus, tussen ADO Den Haag en FC Utrecht. De verliezer van de eredivisie, dus degene die op de achttiende plaats eindigt, wordt gedegradeerd. Dat betekent dat die club op een lager niveau moet gaan spelen. Ook heeft dat gevolgen voor de inkomsten; de eredivisie gaat namelijk over betaald voetbal.

 

Wedstrijden voorspellen
Hoewel je zelf niet kun spelen in de eredivisie, kun je wel op andere manieren meedoen. Er zijn heel veel mogelijkheden om te wedden op de uitslag van wedstrijden. Op die manier kun je tegen anderen spelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij bet365 Bonusvoorwaarden. Als je online gaat voorspellen wat de uitslagen van de wedstrijden worden, of bijvoorbeeld wie er wint of dat er gelijk gespeeld gaat woorden, is het belangrijk dat je dat bij een website doet die goed aangeschreven staat. Op die manier loop je geen risico om geld te verliezen en kun je optimaal genieten van de eredivisie.